Tauon paikka

Satakuntalaiset kylänraitit ja kulttuurimaisemat tarjoavat idyllisiä taukopaikkoja moneen makuun. Kaupunkikeskustojen runsaan kahvilatarjonnan ohella kannattaa poiketa myös pienempiin pitäjiin ja viettää kiireetön kesäpäivä kaffekupposesta ja herkullisista leivonnaisista tai ihanasti viilentävästä jäätelöstä nauttien. Lankosken Myllykahvila Merikarvialla, Kahvio Onnenkoski Lampissa, Kauttuan ruukki Eurassa, Kesäkahvila Linturi Köyliössä ja Villilän kesäkahvila Nakkilassa ovat mainioita esimerkkejä visiitin arvoisista kohteista.

Villa Linturi © Julia Hannula

Kesäkahvila Villa Linturi odottaa kesävieraita Köyliöntiellä Kepolan kylässä, Säkylässä. Kahvila palvelee 5.6.–13.8.2017 päivittäin klo 11–18.

Villa Linturi © Julia Hannula

Kahvilatoiminnasta vastaa Kepolan kyläyhdistys ja iloisesta asiakaspalvelusta tänä kesänä kesätyöntekijät Julia Mikola (edessä) ja Roosa Rytsölä.

Villa Linturi © Julia Hannula

Kesäkuussa Villa Linturissa voi kahvittelun lomassa ihastella Tapio Kuusiston taidenäyttelyä ja heinä-elokuussa taideyhdistys Efran 35-vuotiskesänäyttelyä.

Kaino Kauppa © Julia Hannula

Samalla reissulla kannattaa pistäytyä kävelymatkan päässä kahvilasta sijaitsevassa Kaino Kaupassa tekemässä vastuullisia vaatehankintoja. Kaino on neuleyritys, jonka kauppa- ja tuotantotilat sijaitsevat Köyliössä, Kepolan kylässä. Kaikki Kainon tuotteet valmistetaan itse tehden suunnittelusta ja värivalinnoista aina valmiiksi neuleiksi asti.

Kahvila Kyöpeli © Mikael Leppäniemi

Kauttuan Ruukinpuiston kahvila Kyöpeli on Euran 4H-yhdistyksen ylläpitämä kesäkahvila. Suolaisten ja makeiden herkkujen ohella kahvilasta voi ostaa myös kädentaitajien tuotteita ja ihailla vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Kahvila Kyöpeli © Mikael Leppäniemi

Kahvilassa on myös ruukin alueen infopiste. Kahvila Kyöpeli palvelee 6.6.–13.8. tiistaista perjantaihin klo 11–17, la klo 10–15 ja su klo 12–16. Maanantaisin kahvila on suljettu.

Kauttuan Ruukinpuisto © Mikael Leppäniemi

Tutustu Ruukinpuiston Kesän monipuoliseen ohjelmaan ja suunnittele oma retkesi upeisiin kulttuurimaisemiin. Seuraa Ruukinpuistoa myös Facebookissa!

Kauttuan Klubi © Mikael Leppäniemi

Kauttuan Klubina nykyään tunnettava ruukin päärakennus on valmistunut vuonna 1802. Klubilla tarjoillaan arkisin Kartanolounas klo 11–14. 

Wanha Pappila © Mikael Leppäniemi

Huittisten ihastuttava Wanha Pappila palvelee nykyään tilausravintolana lukuun ottamatta kesälounasta, jota voi nauttia tunnelmallisessa pappilassa kesäkuun lopulta elokuun alkuun. Lisätietoa lounaasta on tulossa Pappilan nettisivuille.

Lankosken Myllykahvila © Mikael Leppäniemi 

Lankosken Kahvimylly toimii Merikarvialla vuonna 1835 rakennetussa myllyssä. Kahvilan yläkerrassa on lahjapuoti, josta voi tehdä vaikka tuliaislöytöjä. Kahvila terasseineen on avoinna kesäaikaan klo 9–19.

Onnenkoski © Mikael Leppäniemi

Kahvio Onnenkosken punainen tupa tulee vastaan 8-tietä Vaasan suuntaan ajettaessa Lampissa, 23 kilometrin päässä Porista. Kahvin ja lämpimäisten ohella tarjolla on myös kotiruokalounas.

Kahvio Onnenkoski © Mikael Leppäniemi

Kylläisen olon ohella Onnenkoskelta voi mukaan tarttua myös lahjatavaroita ja tuliaisia, käsitöitä tai kortteja.

Liljan lankakauppa © Julia Hannula

Liljan Lankakauppa Siikaisten Leväsjoella on käsityöharrastajan unelmakohde, mutta katseltavaa ja ennen muuta maisteltavaa löytyy myös satunnaiselle matkaajalle.

Liljan lankakauppa © Julia Hannula

Entisen kyläkaupan miljöö on muuttunut kauniiksi lankojen valtakunnaksi, jonka kioskikahvilassa on mukava piipahtaa, vaikkei niin lankoja tarvitsisikaan. Myymälä palvelee kesäaikaan maanantaista lauantaihin klo 10–16.

© Villilän kartano

Nakkilassa Villilän kartanon kesäkaffila palvelee kesäisiä kulkijoita heinäkuun ajan viikonloppuisin. Kahvila on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–17 sekä lisäksi yhteislauluiltoina maanantaisin 3.7., 17.7., 24.7. ja 31.7.2017 klo 18 alkaen. Kahvilassa tarjoillaan kartanon suolaisia ja makeita herkkuja kaffeen ja virvoittavien juomien kera!

Tyrniä ja Tyrskyjä © Mikael Leppäniemi

Tyrniä ja Tyrskyjä pop up kahvila avautuu Reposaareen Kirkkokatu 39:een taas heinäkuun alussa. Vanhoilla tavaroilla sisustettu kahvila on erityisluokanopettajana työskentelevän porilaisnaisen toteutunut kesäunelma, jossa tarjoillaan itse leivottuja herkkuja. Kaupan päälle lupaillaan iloista mieltä ja kesätunnelmaa. Porin torilta Reposaareen kulkeva linja-auto pysähtyy muuten aivan kahvilan edessä!

Tekstien koonti Kreetta Haaslahti Kuvat Julia Hannula & Mikael Leppäniemi

Artikkeli on osa Luo oma elämyksesi Satakunnassa -sarjaa. bitabim

Top