Mukaan valtakunnalliseen ohjelmaan

Haluatko mukaan valtakunnallisiin hankkeisiin? Katso alta kymmenen valtakunnallista hanketta, jotka kertovat, miten paikalliset juhlavuoden rakentajat voivat hyödyntää heidän konseptiaan. Tutustu hankkeisiin ja lähde mukaan yhteistyöhön!

100visio

Mitä: millainen on Suomen visio seuraavalle 100 vuodelle? Kysytään nuorilta! #suomi100 #100visio
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kutsutaan Suomen koululuokkia – yläkoulut, erityiskoulut, ammatilliset oppilaitokset ja lukiot – tekemään uuden itsenäisyysjulistuksen eli vision Suomen ja suomalaisten seuraavasta sadasta vuodesta. Uusi visio julkistetaan eduskunnassa 15.11.2017.

Miten mukaan: osallistu koulussa tai oppilaitoksessa visioiden tekoon.

Lisätietoja: essi.pursiheimo@satakunta.fi, 044 711 4344 tai susanna.virkki@satakunta.fi, 044 711 4313, www.100visio.fi

Luonnon päivät 2017

Mitä: Neljänä juhlavuoden päivänä mennään yhdessä luontoon. Sukella esimerkiksi Selkämeren kansallispuiston, Rauman tai Merikarvian talveen 4.2.2017, Villiinny Jämin ja Hämeenkankaan keväästä 20.5.2017 ja Rakastu Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuiston kesäyöhön 17.6.2017. Samana päivänä juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 laulu kajahtaa kolmessa Satakunnan kansallispuistossa sekä muissa luontokohteissa koko Satakunnassa. 

Miten mukaan: Ilmoita oma luontotapahtumasi mukaan nettisivujen kautta, osallistu muiden järjestämiin tapahtumiin tai vie kaveri, lapsi tai mummi luontoon.

Lisätietoja: www.luonnonpaivat.fi tai hanna.ylitalo@metsa.fi ja kuntien tapahtumakalenterit.

Syödään yhdessä

Mitä: Kun Suomi täyttää sata, suomalaiset syövät mahdollisimman paljon yhdessä koko vuoden. Luvassa runsaasti erilaisia yhdessäsyömisen tapoja, ja koko Suomen kyläjuhlat vietetään superviikonloppuna 25.–27.8.2017. 

100 päivää ennen satavuotiasta Suomea vietetään Porin Eetunaukiolla suurta kaupunkijuhlaa! Tapahtuma kokoaa satakuntalaisen ruokakulttuurin ja lähiruuan ystävät nauttimaan oman maakuntamme antimista innostavasti ja juuristaan ylpeinä.

Miten mukaan: Järjestä oma yhdessäsyömisen tapahtuma osana kyläjuhlaviikonloppua 25.-27.8. tai jonain muuna ajankohtana. Ideoita ja virikkeitä eri kuukausille saat hankkeen verkkosivujen vuosikalenterista.

Lisätietoja: http://syodaanyhdessa.fi/kalenteri/, sini.garam@elo-saatio.fi; Porin tapahtuma: susanna.virkki@satakunta.fi tai kirsi@kavis.fi

Koko Suomi tanssii

Mitä: Jokainen suomalainen iästä, kielestä, kulttuuritaustasta, asuinpaikasta tai muista oloista riippumatta saa mahdollisuuden tanssia vuonna 2017.

Miten mukaan: Järjestä oma paikallinen tanssitapahtuma osana valtakunnallista hanketta. Opettele yksin tai porukassa jokin nettisivuille tulevista tanssihaaste -videoista, kuvaa ja jaa tanssisi somessa. Sopii hyvin esimerkiksi päiväkotiin, koululle, työpaikalle, nuorisokeskukseen tai palvelukotiin. Avuksesi voit tilata tanssiopettajan.

Lisätietoja: www.suomitanssii.fi, info@suomitanssii.fi

Suuri lukuseikkailu

Mitä: Lapsia ja nuoria innostetaan kirjallisuuden pariin. Luvassa valtakunnallinen tapahtumakiertue, kirjoitus- ja luovuuskilpailu, kiertäviä ja virtuaalisia lastenkirjallisuus- ja kuvitusnäyttelyitä, lukukampanjoita sekä uusia yhteistyömalleja eri toimijoiden välille.

Miten mukaan: Osallistu tapahtumakiertueeseen, näyttelyihin tai kilpailuun lapsiryhmän kanssa ja hyödynnä kampanjan materiaaleja Suuri lukuseikkailu -nettisivuston kautta.

Lisätietoja: www.suurilukuseikkailu.fi, info@suurilukuseikkailu.fi

100 tasa-arvotekoa

Mitä: Kuka tahansa voi tehdä konkreettisen teon, joka lisää sukupuolten tasa-arvoa tai naisten oikeuksien toteutumista Suomessa. Mukaan kutsutaan kuntia, järjestöjä, ministeriöitä, seurakuntia, yrityksiä, työmarkkinajärjestöjä, oppilaitoksia ja muita tahoja.

Miten mukaan: Ilmoita oma tekosi pian avautuvien nettisivujen kautta tai suoraan projektipäällikkö Liisa Ketolaiselle. Nettisivuille tulee myös vinkkejä ja esimerkkejä siitä, millaisia tekoja eri toimijat voivat tehdä.

Lisätietoja: Liisa Ketolainen, puh. 044 237 8069, www.naisjarjestot.fi/toiminta/hanke/

Suomi 100 satelliitti

Mitä: Satelliitti kuvaa Suomea avaruudesta käsin, ja sen tallentamaa materiaalia voi tutkia verkossa. Avaruusrekka kiertää Suomea ja esittelee satelliittia.

Miten mukaan: Verkkomateriaalia voi hyödyntää vapaasti. Rekka kiertää Suomen suurimpia keskuksia lokakuussa 2017. Kunnat voivat tässä vaiheessa myös alustavasti ehdottaa maksullisia lisäpysähdyksiä kiertueen jälkeiselle ajalle.

Lisätietoja: satelliitti: esa.kallio@aalto.fi, avaruusrekka: jari.makinen@kupla.com, www.suomi100satelliitti.fi

Suomi 100 kaikki laulavat

Mitä: Yhteislaulua

Miten mukaan: Järjestä oma yhteislaulutapahtuma siellä missä ikinä oletkin: kotona, konttorilla, kerhohuoneessa, kantakuppilassa, kunnantalolla, palvelukodissa, sairaalassa… 

Lisätietoja: susanna.virkki@satakunta.fi ja kuntien tapahtumakalenterit tai http://suomifinland100.fi/juhlavuonna-laulu-raikaa-suomessa/

Mahdollisuuksien hevonen

Mitä: Juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja suomenhevosen 110-vuotista taivalta järjestämällä erilaisia, pieniä ja suuria tapahtumia, joissa on mukana hevosia. Päätapahtuma Cityhorse 20.-21.5.2017 tuo sata suomenhevosta Helsingin Kaivopuistoon.

Miten mukaan: osallistu CityHorse -tapahtumaan tai järjestä oma pieni tai suuri tapahtuma, jossa hevoset ovat läsnä. Tee yhteistyötä paikallisten hevosharrastajien, ammattilaisten, seurojen tai yhdistysten kanssa.

Lisätietoja: www.hippolis.fi/juhlavuosi, anne.laitinen@hippolis.fi

Tulevaisuuden kuusi

Mitä: Itsenäisyyden juhlavuonna kutsutaan kaikki suomalaiset istuttamaan puita

Miten mukaan: Yksityiset henkilöt, yritykset, yhdistykset, koulut, päiväkodit, kunnat ja ulkosuomalaiset voivat istuttaa yhden tai useamman puun osana hanketta. Ohjeet eri tavoista osallistua osoitteessa http://tulevaisuudenkuusi.fi/howto/fi/

Lisätietoja: www.tulevaisuudenkuusi.fi, mika.vanhanen@enoprogramme.fi

Top