Sävellyskilpailu

Palmgren-konservatorio ja Satakuntaliitto järjestivät uuden satakuntalaisen laulun sävellys- ja sanoituskilpailun Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Onnea voittajille!

Uuden satakuntalaisen laulun sävellys- ja sanoituskisan voittajat ovat:

1. Lalli, sävellys Jukka-Pekka Lehto, sanoitus Laura Seesmeri
2. Meidän kylässä, sävellys Juha Ylitalo ja Jussi-Johannes Ylitalo, sanoitus Juha Ylitalo
3. Ootko kuullut? -laulu, sävellys ja sanoitus Maria Reikko

Kappaleet levytetään Palmgren-konservatorion toimesta; lisää tietoa siitä myöhemmin!

Uusi satakuntalainen laulu Suomi 100 2017

Kuvassa voittajat ja Suomi 100 -aluekoordinaattori Susanna Virkki.

Tervetuloa kuulemaan satakuntalaisen laulukilpailun voittajateokset!

Tervetuloa kuulemaan satakuntalaisen laulukilpailun voittajateokset torstaina 11. toukokuuta klo 17.30-18.30 Porin Promenadikeskuksen aulaan (Yrjönkatu 17, katutaso). Tule kuulemaan ja kokemaan uusien satakuntalaisten sävellysten ja sanoitusten kantaesitykset.

Vuosi sitten julkaistiin avoin kilpailu uudesta satakuntalaisen laulusta osana Satakunnan Suomi 100 -juhlavuotta. Kisan tavoitteena oli löytää uusia, aikaisemmin esittämättömiä satakuntalaisia kappaleita, jotka tuovat esille satakuntalaisuutta ja sen juuria sekä jättävät satakuntalaisen muistijäljen Suomi 100 -juhlavuoteen.

Sävellys- ja sanoituskilpailun järjestivät yhteistyössä Palmgren-konservatorio ja Satakuntaliitto. Kilpailuaika oli 21.4. – 30.9.2016. Kilpailun teemana oli Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus, yhdessä ja Satakunta. Toteutustapa oli vapaa, ja Satakuntaa sai käyttää vapaasti inspiraationa laulun sävelissä ja sanoissa. Kappaleilta toivottiin uutta näkemystä, rosoa ja säröä tavoitteena ajassa oleva satakuntalainen laulu. Tuomaristo valitsi kolme sijoittunutta laulua saapuneiden kymmenen teoksen joukosta. 

Kilpailun tuomaristo:
Karoliina Suoniemi, Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste, sanataiteen läänintaiteilija
Markku Ollila, Palmgren-konservatorio, rehtori
Mikko I. Elo, Satakunnan Kansa, kulttuuritoimituksen toimittaja
Risto Kupari, Rauman kaupunki, kulttuurijohtaja
Susanna Virkki, Satakuntaliitto, Suomi 100 -aluekoordinaattori Satakunta

Lisätietoja:
Markku Ollila, Palmgren-konservatorio, markku.ollila@pori.fi puh 0400 996 413

Kilpailuaika on päättynyt! Kiitos kaikille osallistuneille!
Etsimme uutta satakuntalaista laulua! Nyt on mahdollisuutesi luoda uutta musiikkia Satakunnalle. Laulun tulisi nostattaa maakuntahenkeä, tuoda esille satakuntalaisuuden juuria ja jättää satakuntalainen muistijälki Suomi 100 -juhlavuoteen.
 
Aihe on vapaa. Satakunnan maakuntaa voi käyttää millä tahansa tavalla inspiraationa laulun sävelissä ja sanoissa. Kilpailuun jätettävissä lauluissa toivotaan uutta näkemystä, rosoa ja säröä tavoitteena ajassa oleva satakuntalainen laulu. Kilpailun tarkoitus ei siis ole uusi sovitus Satakunnan laulusta emmekä etsi mainoslaulua.
 
Kilpailun teema ja säännöt

Uuden satakuntalaisen laulun sävellys- ja sanoituskilpailu Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä
– teemana menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus, Yhdessä, Satakunta

Suomi täyttää 100 vuotta vuonna 2017. Tehdään yhdessä satakuntalainen muistijälki tuleville polville; tee musiikkia Suomelle ja Satakunnalle – yksittäiselle kuulijalle ja Satakunnan väelle.

Mikä tämä kisa on ja miksi tämä on järjestetty?
Palmgren-konservatorio järjestää yhteistyössä Satakuntaliiton kanssa sävellys- ja sanoituskilpailun. Tavoitteena on löytää uusia, aikaisemmin esittämättömiä satakuntalaisia lauluja, nostattaa Satakunnan maakuntahenkeä ja saattaa ihmiset ajattelemaan juuriaan.

Kilpailu on avoin kaikille, ja aiheena on Satakunnan maakunta. Teemana ovat Suomen juhlavuoden teemat menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus ja Yhdessä. Aihetta voi käyttää laveasti, omilla ideoillaan, kunhan laulussa jotenkin välittyy linkki satakuntalaisuuteen tai Satakunnan maakuntaan. Kappaleen tyylilaji on vapaa.

Kilpailun kautta syntyviä uusia, parhaiksi valittujen joukkoon sijoittuvia lauluja käytetään mahdollisuuksien mukaan Suomi 100 -tapahtumien yhteydessä tapahtumien ohjelmissa Satakunnassa. Omien tapahtumien lisäksi kilpailun järjestäjä tarjoaa kappaleita eri artistien esitettäväksi myös muissa maakunnan musiikkitapahtumissa.

Mitä haetaan?
Kilpailulla pyritään löytämään uusien tai kokeneempien tekijöiden mitä tahansa lauluja, jotka liittyvät Satakunnan maakuntaan. Emme hae mainoslaulua, vaan pikemminkin etsitään rosoa, säröä, kritiikkiä, rakentavuutta, tarinoita satakuntalaisista paikosta tai henkilöistä, sattumuksista, historian ja / tai tulevaisuuden käsittelemistä. Mitä vain - haussa on 2000-luvun satakuntalainen laulu. Satakunnan maakuntaportaalista Satakunta.fi löytyy tietoa Satakunnan maakunnan historiasta, nykypäivästä ja Satakunnan maakunnasta yleisesti. Tätä sivustoa voi hyödyntää tai olla hyödyntämättä.

Miten laulut jäävät elämään?
Palmgren-konservatorio äänittää 1-3 sijoittunutta laulua ja huolehtii niiden sovittamisesta kunkin kappaleen ehdoilla. Säveltäjä / sanoittaja voivat halutessaan olla mukana sovitustyön suunnittelussa.  Tekijöiden tulee sitoutua siihen, että teostaan voidaan tarvittaessa sovittaa uudelleen.

Sijoittuneista lauluista tehdään mahdollisesti joko sähköisesti jaettava (esim. www.satakunta.fi) tai jakoon painettu single. Jatkokäyttö tarkentuu sen jälkeen, kun tiedetään, minkä tyyppisiä lauluja kilpailuun tulee. Lauluista tehdään mahdollisesti nuottivihko. Kertakorvaus äänitteelle ja nuottivihkoon tulevasta kappaleesta sisältyy palkintosummaan.  

Miten pääsee mukaan? Kappaleen toimitustiedot, ilmoittautumislomake ja aikataulu
Kilpailuun osallistutaan valmiilla, sanoitetulla ja soitetulla sävellyksellä, joka toimitetaan mp3-muodossa. Valmiin esityksen mukana tulee lähettää sähköpostin mukana sanat erillisenä tiedostona (ei instrumentaaliversioissa) sointumerkintöineen. Nuottia ei tarvitse postittaa. Sävellysten ja sanoitusten tulee olla ennen julkaisemattomia. Sama / samat tekijät voivat osallistua kilpailuun useammallakin sävellyksellä / sanoituksella. Teoksen maksimipituus on seitsemän minuuttia. Tuomaristo valitsee voittajateokset lokakuun loppuun mennessä 2016 ja ottaa valintojen jälkeen yhteyttä kaikkiin kilpailuun osallistuneisiin laulujen tekijöihin.

Täytä myös tämä ilmoittautumislomake.

Toimita kappale tietoineen sekä ilmoittautumislomake osoitteella ulla.koivula@satakunta.fi 30.9.2016 klo 16 mennessä.

Kilpailun tuomaristo
Karoliina Suoniemi, Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste, sanataiteen läänintaiteilija
Markku Ollila, Palmgren-konservatorio, rehtori
Mikko I. Elo, Satakunnan Kansa, kulttuuritoimituksen toimittaja
Risto Kupari, Rauman kaupunki, kulttuurijohtaja
Susanna Virkki, Satakuntaliitto, Suomi 100 -aluekoordinaattori Satakunta

Palkinnot
Voittajalaulun säveltäjä ja sanoittaja saavat yhteensä 2000 euron rahapalkinnon (brutto*).

Toiseksi tulleen laulun säveltäjä ja sanoittaja saavat yhteensä 1000 euron rahapalkinnon (brutto*).

Kolmanneksi tulleen laulun säveltäjä ja sanoittaja saavat yhteensä 500 euron rahapalkinnon (brutto*).

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden olla valitsematta yhtään palkittavaa teosta.

* Brutto tarkoittaa, että kyseinen summa on se, jonka palkinnon saaja laskuttaa, tai jonka vastaanottamiseen hän antaa verokortin ja summasta otetaan verot ja sivukulut, ja käteen jää nettosumma.
 
Järjestäjät
Palmgren-konservatorio ja Satakuntaliitto.

Lisätietoja antavat:
Palmgren-konservatorion rehtori Markku Ollila markku.ollila@pori.fi, puh. 044 701 5414
Kilpailun työryhmän sihteeri, Satakuntaliiton markkinointisihteeri Ulla Koivula, ulla.koivula@satakunta.fi, puh. 02 620 4373, 050 528 4856

Top