Mystinen luonto pääosassa Satakunnan ilmeessä

Luonto on pääosassa tummasävyisessä, vahvatunnelmaisessa ja visuaalisessa osastossa.

Satakunnan luonto on moninainen, meillä on meren lisäksi myös upeita metsiä, soita ja maalaismaisemaa. Luonto on meitä lähellä.

Sanojen Satakunta -osasto (B13) on kokemuksellinen ja viihtyisä keidas, jossa näkyvät sekä satakuntalainen kulttuuri että luonto. Tumman tähtitaivaan kauneus ja runollisuus asettavat ihmisen toimet oikeaan mittakaavaan ja samalla tietty haikeus valtaa mielen. Kirkasta tähtitaivasta heijastellen on hyvä miettiä ikuisuutta ja tapailla sanoja, lauseita ja ymmärtää taas vähän enemmän.
Sanojen Satakunta Turun Kirjamessuilla 2016
Raumalaisen taidegraafikko Tuula Solinin kasvi- ja luontoaiheisia teokset ja kuvittaja Suvi Vehmasen akvarellit tuovat luonnon lähelle kokijaa. Mukana on myös useiden taiteilijoiden teoksia sekä selattava ja kosketeltava Vauvojen värikylpy -teos. Elämyksellisyyttä jatkavat Satakunnan kalligrafiataitajien Runo- ja kalligrafia-kioski sekä messukeskuksen aulassa olevat kirjan muodossa olevat tintamareskit.

 Sanojen Satakunta tintamareski Turun Kirjamessuilla (Marjo Heino)

Mukana olevat taiteilijat ja muut kuvantekijät

Satakunnan osastolla mukana olevat teokset on valittu siten, että ne heijastelevat omalla tavallaan ihmisluontoa, satakuntalaista mentaliteettiä tai sisältävät kirjallisia viitteitä. 

Talvikki Lehtinen, kuvanveistäjä
Tapio Haapala, kuvanveistäjä
Reetta Partanen, kuvanveistäjä
Paavo Paunu, kuvataiteilija
Päivi Setälä, valokuvataiteilija
Tuula Solin, taidegraafikko
Henna Tyrväinen, kuvataiteilija
Suvi Vehmanen, kuvittaja
Vauvojen värikylpy
Suomen kalligrafiayhdistys

Agricola-lavan yleisön yllä on taiteilija Kirsi Backmanin teoksia.

Osaston suunnittelu Marjo Heino, läänintaiteilija

Top