Raumaan rakastuu hetkessä!

Teksti Essi Keskitalo Kuva: Jussi Hellsten

Raumaa ajateltaessa mieleen juolahtavat omalaatuinen murre, pitsiviikot ja ennen kaikkea kaupungin sydän - Vanha Rauma. Alueen kapeat kadut puutaloineen ja houkuttelevine näyteikkunoineen luovat idyllistä tunnelmaa. Sanonta Suomen kaunein kauppakeskus ei ole syntynyt tyhjästä.

Iästään huolimatta Vanha Rauma on säilynyt elinvoimaisena asuin-, työpaikka- ja liikealueena. Aluetta ei ole päästetty museoitumaan, vaan sitä on kehitetty jatkuvasti eteenpäin.

Rakastunut Raumaan -teema ja City-kauppiaat ovat olleet tärkeä osa kukoistavan kaupungin luomisessa. Rauman yrittäjät ry:n suojissa järjestetyn toiminnan tarkoituksena on koota yrittäjiä yhteen ylläpitämään ja elävöittämään Rauman keskustan aluetta. Jäsenliikkeisiin kuuluvat niin kahvilat kuin sisustusliikkeet ja matkatoimistotkin. City-kauppiaat järjestävät myös erilaisia tapahtumia joulutoreista kesänavauksiin.

Hyvää palautetta asiakkailta

Vuonna 2002 hankkeena alkaneen toiminnan tulokset ovat nähtävissä myös ulkopuolisen silmin. Yrittäjät työskentelevät yhdessä keskinäisen kilpailun sijaan ja yhteishenki on parantunut. Rauma City-kauppiaiden tunnuslause Rakastunut Raumaan on totta. Työ on saanut paljon positiivista palautetta palvelun tasosta ja erikoisliikkeiden tarjoamista elämyksistä. Rauman miljööseen ei voi olla rakastumatta!

© Tiina Leino

Elävä kaupallinen keskus yhdistettynä kulttuuri- ja tapahtumatarjontaan ovat muodostaneet Raumasta tärkeän keskiön alueen asukkaille. Maailmanperintökohteet Sammallahdenmäki ja Vanha Rauma houkuttelevat runsaasti matkailijoita maakunnan ulkopuolelta. Rauman kaupungin ainutlaatuisuus yllättää monet. Turistit tuntevatkin usein olevansa kuin ulkomailla.

Ylpeys Raumasta

Yhteistyön saavutukset ja alueen tarjoamat elämykset saavat rakkauden Raumaan syttymään hetkessä. Tärkein osa menestystä on kuitenkin omaan kaupunkiin uskominen - raumalaisuudesta ollaan ylpeitä. Raumalla on myös yksi valttikortti lisää matkailijoita varten: pysäköinti on ilmaista, kunhan muistaa laittaa parkkikiekon paikoilleen!

Top