Mukaan maakunnalliseen ohjelmaan

Haluatko mukaan maakunnallisiin hankkeisiin? Katso alta maakunnallisen Suomi 100 -avustuksen saaneet hankkeet, jotka kertovat, miten alueen omat juhlavuoden rakentajat voivat hyödyntää heidän konseptiaan. Tutustu hankkeisiin ja lähde mukaan!

Digitaalinen kulttuuriperintö ja citizen science

Mitä: Satavuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään syvennytään taiteen näkökulmasta kansalaistieteen keinoin ja digitaalisia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntämällä. Yleisöä ja yhteisöjä kutsutaan mukaan tuottamaan kulttuuriperintöön liittyvää tietoa. Digitaaliset aineistot tuotetaan yhteisöllisesti kokonaisuudeksi, joka tekee näkyväksi kansainvälisen, kansallisen ja paikallisen kehityksen yhteyksiä ja lisää siten ymmärrystä Suomen itsenäisyyden ajan modernisaation vaiheista.

Miten mukaan: Porin taidemuseo, www.poriartmuseum.fi

Lisätietoja: intendentti Anni Saisto, 044 701 1083, anni.saisto@pori.fi

PoriNiceAID 2017

Mitä: PoriNiceAID2017-keskustelutilaisuus järjestetään kansainvälisen naistenpäivän merkeissä. Tilaisuuden teemana on ”Moni kulttuuri yhdessä” ja paneelikeskustelua vetää uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantanen. Keskustelijat, kansanedustaja Jani Toivola; Maailman ihanin tyttö -yhteisöllisen valokuvahankkeen perustaja Miina Savolainen; neurologi, kirjailija, dosentti Markku T. Hyyppä; Vuoden 2016 pakolaisnainen Rita Kostama ja kirkkoherra, logoterapeutti LIF Anna-Kaisa Hautala, pohtivat muun muassa sitä, millaisessa Suomessa tahdomme elää ja mitä meistä jokainen on valmis tekemään sen vision eteen. Keskustelun kärkenä on naisten ja lasten asema meillä ja maailmalla. 

Miten mukaan: Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus Porin Promenadisalissa la 4.3.2017 klo 12.00 – 13.30. Promenadisalin aulassa on tapahtuman ajan esillä tapahtuman järjestävien hyväntekeväisyysjärjestöjen esittelypisteet sekä runsas joukko vapaaehtoisia innoittamassa toimintaan mukaan.

Lisätietoja: Tuulikki Aikonen, 050 537 4208, tuulikki.aikonen@dnainternet.net ja www.facebook.com/PoriNiceAID

Hullu Puhallus - Satakunta säveltä Suomesta

Mitä: Konsertti "Satakunta säveltä Suomesta” avaa Suomi 100-juhlavuoden Huittisissa. -konsertin ohjelmisto nostaa esille eri vuosikymmenten helmiä. Maria Lund esittää nuorekkaat versiot mm. Lapin tangosta, Mummon vanhasta kaappikellosta ja Hiljaisesta kylätiestä. Pori Big Band maalaa sielunmaisemia suomalaisen musiikin parissa ja luvassa on omaleimainen ja yllättäväkin tulkinta yhdestä Suomen tunnetuimmasta marssista. Konsertissa vierailevat laulusolisteina myös Huittisten musiikkiopiston nousevat kyvyt Annika Lehto ja Arttu Aaltonen. 

Miten mukaan: Konsertti Huittisissa 3.2.2017 klo 19 Risto Ryti -salissa. Lippuja saa Huittisten kirjakaupasta tai www.huittinen.fi/konsertit 

Lisätietoja: Eeva-Maija Talasma, 044 560 4325, eeva-maija.talasma@huittinen.fi ja www.huittinen.fi/musiikkiopisto

Herkutellaan

Mitä: Klimppisoppa, perinteinen kankaanpääläinen ruoka, mutta paljon on tullut sen jälkeenkin. Tapahtumassa nostetaan esiin Pohjois-Satakuntalaista ruokakulttuuria. Ihmisiä innostetaan uusiin makuihin ja jakamaan omia vanhoja sekä uusia reseptejään. Paikalla käydään paneelikeskusteluja ja nähdään erilaisia esityksiä. Ohjelmassa korostuu alueen historia ja nykyisyys, muun muassa alueen vahvuuksien, musiikin ja kuvataiteen kautta. Mukaan toivotaan myös maahanmuuttajien ruokakulttuuriin tuoma kiinnostava lisä.

Miten mukaan: Kankaanpään tori lauantaina 26.8.2017 klo 10.00 - 17.00

Lisätietoja: Eeva-Kaisa Haikonen, 044 577 2738, eeva-kaisa.haikonen@kankaanpaa.fi ja www.kankaanpaa.fi

Luonnon päivät 2017 Satakunta

Mitä: Luonnon päivät ovat neljä yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päivää. Helmikuussa nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Toukokuussa villiinnytään keväästä kaikilla aisteilla. Kesäkuussa rakastutaan kesäyöhön ja elokuun lopulla, Suomen luonnonpäivänä, esimerkiksi laulu kajahtaa kallioilla ja kukkuloilla ympäri maata!

Miten mukaan: Menemällä kaverin tai perheen kanssa yhdessä kyseisinä päivinä luontoon, osallistumalla tapahtumiin tai järjestämällä itse tapahtuman. Tapahtumien ajankohdat; 4.2.2017 Sukella talveen, 20.5.2017 Villiinny keväästä, 17.6.2017 Rakastu kesäyöhön ja 26.8.2017 Juhli luontoa.

www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia/

Lisätietoja: Hanna Ylitalo, 040 196 6584, hanna.ylitalo@metsa.fi ja www.luonnonpaivat.fi/

Meidän opisto 100 vuotta

Mitä: Porin seudun kansalaisopisto täyttää Suomen tavoin sata vuotta. Maaliskuussa 2017 julkaistaan opiston historiikki. Näyttely opistosta avautuu opistolla 1.3. ja julkaistaan verkossa 24.5.2017. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään muitakin tilaisuuksia ja tapahtumia.

Miten mukaan: Seuraa opiston nettisivuja. Lokakuussa 2017 opistossa on avoimet ovet.

Lisätietoja: Outi Kivimäki, 044 701 8258, outi.kivimaki@pori.fi ja www.pori.fi/kansalaisopisto

Luonnon päivä 26.8.2017

Mitä: Valtakunnallisen luonnon päivän kunniaksi järjestetään reitti Yyterin dyyneiltä lieterannalle. Reitin varrella tutustutaan opastetusti alueen luontoon.

Miten mukaan: Lauantaina 26.8.2017, bussikuljetuksia kaupungista Yyteriin ja takaisin.

Lisätietoa: Kimmo Nuotio, 044 701 1211, kimmo.nuotio@pori.fi ja www.pori.fi/ymparisto

Aulis Sallisen ooppera Ratsumies

Mitä: "Karvalakkiooppera", jollaiseksi teosta kutsuttiin 70-luvulla, oli yksi edelläkävijöistä uuden suomalaisen oopperan buumissa.  Oopperan kantaesityksen johti Ulf Söderblom vuonna 1974. Isänsä jalanjälkiä kulkevat pojat Erik ja Jan Söderblom, jotka toimivat Porin Ooppera ry:n tuotannossa ohjaajana ja kapellimestarina.

Miten mukaan: Oopperan ensi-ilta Pori Promenadisalissa on 24.11.2017. Esityksiä on yhteensä viisi.

Lisätietoja: Heli Latvala, 040 527 7053, heli.latvala@dnainternet.net ja www.porinooppera.fi

Satakuntaa sadan vuoden sanoin

Mitä: On hyvä välillä pohtia omia juuriaan ja isänmaallisuuttaan koko ajan lisääntyvässä globaalisuudessa. Sitä tekee myös Porin Teatterikerhon esitys, jonka tavoitteena on kertoa tekstien, runojen, sananlaskujen ja pakinoiden avulla Satakunnasta ja satakuntalaisuudesta. "IKEAn kassiin" mahtuva, n. 55 minuutin esitys kiertää ympäri maakuntaa juhlavuoden erilaisissa tilaisuuksissa. 

Miten mukaan: Esityksiä ympäri maakuntaa, mm. kirjastokiertue Porin kirjastoissa. Ensi-ilta Porin Teatterin kahviossa 8.2. klo 20.

Lisätietoja: Susanna Virkki, 050 369 8264, susanna.virkki@gmail.com ja www.porinteatterikerho.fiwww.facebook.com/PorinTeatterikerho

Yhteisiä hetkiä Satakunnassa: Suomi 100 - PTS130

Mitä: Porin Työväen Soittokunta juhlistaa 130 vuotista taivaltaan toteuttamalla usean tapahtuman kokonaisuuden, joka sisältää konsertteja ja esiintymisiä julkisilla paikoilla. Esimerkiksi PopUpPuhallus -tempauksia, joissa pienryhmät pitävät yllätyskonsertteja ympäri kaupunkia ja muutama isompi itse tuotettua konserttia. Tavoitteena on näkyä, näyttäytyä, innostaa - ja tarjota ennen kaikkea yhteisiä hetkiä.

Miten mukaan: Konsertit ympäri kaupunkia.

Lisätietoja: Timo Pukkila, 044 294 4415, tpukkila@gmail.com ja www.pts-band.fi

Maistuva maaseutu Satakunnassa

Mitä: Tarkoituksena on herättää unohtunut kekriperinne uuteen kukoistukseensa yhteisöllisten sadonkorjuujuhlien avulla. Tapahtumissa kehitetään osallistujien osaamista perinneruokien valmistuksessa ja annetaan näkökulmaa myös niiden "tuunaukseen" tuotekehitysoppien avulla. Kampanjan aikana luodut materiaalit ja käytännöt jäävät elämään maakunnissa myös juhlavuoden jälkeen.

Miten mukaan: Kaksi yhteisöllistä Satakuntalainen perinneruoka -työpajapäivää.

Lisätietoja: Maija Willman, 050 032 3136, maija.willman@maajakotitalousnaiset.fi ja www.proagria.fi/lansi ja www.maajakotitalousnaiset.fi

Puuta, rautaa ja rakkautta

Mitä: Raumalaiset museot luovat yhdessä mobiiliopasteisen kävelyreitin kaupunkitilaan vuoden 2017 alussa. Reitin varrella on pisteitä, jotka liittyvät raumalaisen paikallishistorian merkitykseen Suomen itsenäisyydelle ja siihen, miten kaupunkikuva on muuttunut itsenäisyyden aikana. Kaupunkikuvan muutokset kertovat myös esimerkiksi muutoksista sosiaalisessa elämässä.

Miten mukaan: Merkityt paikat löytyvät  Suomen museoliiton Seinätön museo -mobiiliopasteiden avulla.

Lisätietoja: Jenny Nybom, 045 261 0500, jenny.nybom@lonnstrominmuseot.fi ja www.lonstrominmuseo.fi

Rauman Poikasoittokunnan Vappumarssi -videoelokuva

Mitä: Videoelokuva on osa Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanketta. Orkesterin vuosikymmeniä jatkuneeseen perinteeseen kuuluu vuosittainen Vappumarssi Raumalla. Marssissa on noin 60 henkisen A-orkesterin lisäksi mukana B-, C- ja D-orkesterit, jolloin soittajia on yhteensä yli 150. Marssin ohjelma koostuu kuviomarssista ja vaihtuvista marssikappaleista, joista suurimman osan nuoret saavat valita itse.

Miten mukaan: Hanke julkaistaan Suomikalenteri.fi -verkkopalvelussa Suomalaisen työn päivänä 1.5.2017 sekä esitellään itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumissa niin Raumalla kuin valtakunnallisesti.

Lisätietoja: Mira Ellmén, 02 834 3550, mira.ellmen@rauma.fi ja www.rauma.fi/musiikkiopisto

Satakunta Satakuntalaista elokuvaa

Mitä: Satakunnan kaikissa kunnissa valmistetaan elokuvia, joilla saadaan nuorten ääni kuuluville. Teema-alueet ovat; Lasten ja nuorten Suomi - minun Suomeni vuonna 2017, Erityisryhmien Suomi ja Suomi-muistitieto. 

Miten mukaan: Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Yki Räikkälään.
Myötätuulen viesti -kehitysvammaisten polkupyöräviestin aikataulu löytyy tästä.

Lisätietoja: Yki Räikkälä, 040 079 6926, yki@sekk.fi ja www.sekk.fi 

Satakunnan kansallinen veteraanipäivä 2017

Mitä: Porissa järjestetään arvokas satakuntalainen veteraanijuhla 27.4.2017.Tilaisuuteen kutsutaan maakuntamme noin 400 veteraania puolisoineen sekä veteraanien lesket. Tilaisuudessa esiintyvät muun muassa veteraani- ja poikakuoro, jotka vievät veteraaniperinteen viestiä eteenpäin. Juhlapuhujaksi on lupautunut valtioneuvos Riitta Uosukainen.

Miten mukaan: Tilaisuus on kutsuvieraille.

Lisätietoja: Sirpa Kynäslahti, 044 701 3617, sirpa.kynaslahti@pori.fi ja satakunta@sotainvalidit.fi

Avoimet Kylät Satakunnassa

Mitä: Tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät -hanketta. Satakunnassa odotetaan noin 40 kylän osallistuvan päivään ja järjestävän ohjelmaa yhdistysten voimin. Tapahtumassa kävijät pääsevät tutustumaan kylien toimintaan, asukkaisiin, elinkeinoihin ja paikalliskulttuuriin mitä moninaisimmin tavoin. Tarkoituksena on myös järjestää bussikuljetuksia kaupungeista lähikyliin.

Miten mukaan: Tutustumalla 10.6.2017 eri kylien toimintaan.

Lisätietoja: Hanna Ruohola, 044 357 6181, hanna.ruohola@satakylat.fi ja www.satakylat.fi

Suomi liikkuu 100-lasissa

Mitä: Suomi on aikoinaan juostu maailman kartalle. Nyt Suomesta halutaan tehdä maailman liikkuvin ja Pohjoismaiden menestynein urheilukansa. Hengitysliitto yhteistyökumppaneineen järjestää 100 liikuntatapahtumaa ympäri Suomea. Tarkoituksena on kannustaa kaikkia suomalaisia osallistumaan Arkiliikunnan SM -kisoihin sekä keppijumppaan. Liikunta on parasta lääkettä!

Miten mukaan: Osallistumalla Arkiliikunnan SM -kisoihin lauantaina 11.3. Porin kauppakeskus Puuvillassa.

Lisätietoja: Janne Haarala, 050 522 4094, janne.haarala@hengitysliitto.fi ja www.hengitysliitto.fi

Positiivista Nostetta

Mitä: Kankaanpään Nuorkauppakamari järjestää kaksi toisiinsa nitoutuvaa tapahtumaa. Helmikuussa järjestetään Uramessut, jotka ovat suunnattu erityisesti nuorisolle. Tapahtumalla halutaan auttaa nuoria löytämään kesätyöpaikkoja, uusia urapolkuja tai opiskelupaikkoja. Hyvinvointitapahtumassa Syyskuussa keskitytään työkyvyn parantamiseen luentojen ja näytteilleasettajien avulla.

Miten mukaan: Osallistumalla tapahtumiin.

Lisätietoja: Jasmin Ala-Karvia, p. 040 718 8984, jasmin.ala-karvia@gmail.com ja www.jckankaanpaa.fi

Isänmaalle - sävelin ja sanoin

Mitä: Esityksessä käydään läpi historiaamme, nykyisyyttä ja mahdollisia tulevaisuudenkuvia sana- ja säveltaiteen avulla. Lyhyitä kuvaelmia ryyditetään tutuilla ja vähemmän tunnetuilla runoilla ja lauluilla. Mukana on paikallisia muusikoita ja laulajia solisteina. Esityksiä järjestetään kaksi.

Miten mukaan: Osallistumalla kahteen esitykseen marraskuussa. Paikka Risto Ryti-sali, Huittinen.

Lisätietoja: Harri Laurila, p. 050 599 2354, harri.k.laurila@gmail.com

Tehdään yhdessä Pomarkun taidepuisto

Mitä: Taidepuisto sijaitsee Taidetien varrella Pomarkun monitoimihallin vieressä. Puistoon tuodaan penkkejä ja pieni suihkulähde sekä istutetaan sata kukkasta. Puistosta on tarkoitus tehdä vehreä rentoutumis- ja hiljentymispaikka taiteen keskellä. Esillä on niin paikallisien kuin muidenkin taiteilijoiden teoksia. Näin saadaan yhdistettyä luonto, ihmiset ja kulttuuri.

Miten mukaan: Osallistumalla talkootyön merkeissä puiston rakentamiseen. Avajaiset pidetään 27.8.2017, jonka jälkeen kaikki voivat käydä puistossa vierailulla.

Lisätietoja: Elena Iso-Oja, p. 044 550 5642, elena.iso-oja@pomarkku.fi ja www.pomarkku.fi

OMG it's a Tube Party

Mitä: OMG-partyt ovat nuorille suunnattuja päihteettömiä biletapahtumia vaihtuvilla teemoilla. Tällä kertaa tubettajat valtaavat tapahtuman. Tapahtuman ajankohta sijoittuu kansalliselle mediataitoviikolle tuoden oman panoksensa satakuntalaisten nuorten mediakasvatukseen. Tapahtumassa on erilaisia valistuspisteitä, joissa käsitellään muun muassa millaisen videon sosiaaliseen mediaan voi laittaa ja miten ikäviin kommentteihin tulisi suhtautua. Nuoret ovat alusta loppuun mukana tapahtuman ideoinnissa ja toteutuksessa. Tubettaja Lakko juontaa tapahtuman.

Miten mukaan: Osallistumalla tapahtuman yhteistyökumppaniksi ja vierailemalla itse tapahtumassa 10.2.2017.

Lisätietoja: Anniina Korpi, 044 701 1417, anniina.korpi@pori.fi ja www.nuokka.fi

Yhteistyön Satakunta

Mitä: Yhteistyön Satakunta -tilaisuudessa pohditaan eri yhteiskuntatoimijoiden välistä yhteistyötä. Tilaisuudessa kuullaan Suomen juhlavuoden Yhdessä -teeman innoittamia asiantuntijapuheenvuoroja sekä esitellään toimivia yhteistyökäytäntöjä Parastamistorilla. Parastamistorilta saa "varastaa" hyviä yhteistyökäytäntöjä sekä soveltaa ja kehittää niitä eli "parastaa" omaa toimintaansa. Tilaisuudessa toteutetaan myös työryhmätyöskentelyä, jossa tavoitellaan uusia, konkreettisiä yhteistyöavauksia.

Miten mukaan: Osallistumalla tapahtumaan 5.10.2017.

Lisätietoja: Milja Karjalainen, 044 529 6803, milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi ja www.yhteisokeskus.fi

TUL 100 kunta - 100 min - hlöä

Mitä: Suomen Työväen urheiluliitto ry Satakunnan piiri järjestää kaksi tapahtumaa juhlistaen satavuotiasta Suomea. Ensimmäinen tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille nuorille, aikuisille ja ikäihmisille. Kyseessä on TUL:n perinteinen pyöräilyretki Porin Etelärannasta Yyteriin. Letkassa pyöräillään ohjatusti ja sopivalla vauhdilla, joten retki sopii kaikenkuntoisille. Retken puolivälissä pysähdytään taukojumppaamaan. Perillä Yyterissä on tarjolla grillimakkaraa, mehua ja kahvia. Osallistujien toivotaan pukeutuvat sinivalkoisiin väreihin Suomen kunniaksi.

Toinen tapahtuma on  Lasten Olympialaiset vanhaan malliin Kirjurinluodolla. Tapahtumaan osallistuvat kaikki TUL:n Satakunnan piirin hoitamat iltapäiväkerhot sekä kutsuvieraina lasten vanhemmat / isovanhemmat. Avauspuheenvuorossa kerrotaan vuoden 1952 Helsingin Olympialaisista, jonka jälkeen kisaillaan perinteisissä lajeissa. Vanhemmat ja isovanhemmat saavat myös osallistua lajeihin.  Osallistujien toivotaan pukeutuvan sinivalkoisiin väreihin ja lapset askartelevat iltapäiväkerhoissa itselleen oman Suomen lipun.

Miten mukaan: Osallistumalla maksuttomiin tapahtumiin. Pyöräilyretki Yyteriin 21.5.2017 ja Lasten Olympialaiset 25.8.2017.

Lisätietoja: Päivi Luontola, 040 081 7114, paivi.luontola@tulsatakunta.com ja www.tulsatakunta.com

Tello Anttila ja "Juhlavuoden kunniaksi"

Mitä: Taiteilija Tello Anttilan (1942-2011) taidenäyttelyjen hengessä toteutettava kokonaisvaltainen taide- ja kulttuurielämys tarjottavaksi laajalle yleisölle ja erilaisille ryhmille. Anttilan kuvataide ja satakuntalainen tapa- ja ruokakulttuuri yhdessä muodostavat perustan näyttelylle Suomi 100 "Juhlavuoden kunniaksi". Tapahtumaa ovat luomassa suuri joukko maakunnan osaajia, mm. Galleria Liisa Ekqvist Noormarkusta, Emil Cedercreutzin museo Harjavallasta, Porin Taide- ja Taideteollisuusyhdistys ry sekä Satakunnan alueen Pitopassarit.

Miten mukaan: Seuraamalla gallerian ja museon ilmoittelua sekä osallistumalla tapahtumiin.

Lisätietoja: Galleristi Liisa Ekqvist, 044 270 9809, liisa@gallerialiisaekqvist.fi ja www.gallerialiisaekqvist.fi

Suomalaisuuden juhlaa siniristilipun hulmutessa

Mitä: Porin Teljän seurakunta rakentaa itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmansa kansallisiin liputuspäiviin nojaten. Siniristilipun hulmutessa järjestetään kulloisenkin liputuspivän aiheeseen liittyviä tapahtumia. Erilaiset poikkitaiteelliset tapahtumat sisältävät niin musiikkia, kuvataidetta, teatteria kuin tanssiakin ja esiin nostetaan Suomen kulttuuria, perinteitä ja historiaa. Tapahtumilla tavoitellaan mahdollisimman monipuolisesti eri ikäluokkia erilaisissa ympäristöissä ja samalla innostetaan seudun eri toimijoita ja yhteisöjä tekemään yhteistyötä.

Miten mukaan: Tapahtumakalenterista näet päivämäärät ja ohjelmat.

Lisätietoja: Anne-Marie Grundstén, 050 520 4798, anne-marie.grundsten@evl.fi ja www.porievl.fi

Sadan vuoden kuvamatka - Harjavalta valokuvissa 1917-2017

Mitä: Vuonna 1952 perustettu kotiseutuyhdistys Harjulan Kilta ry on kerännyt vuosien saatossa mittavan sähköisen kokoelman valokuvia. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys on tuottamassa valokuvanäyttelyä, jossa julkaistaan yksi kuva Harjavallasta jokaiselta maamme itsenäisyyden vuodelta. Näyttelyn lisäksi tuotetaan painos, jossa on kirjallista sisältöä.

Miten mukaan: Näyttely on esillä Harjavallan liikekeskuksessa koko vuoden 2017 ajan. Sen lisäksi näyttely julkaistaan myös sähköisenä, jotta kaikki halukkaan voivat sen katsoa. Kirja julkaistaan loppuvuonna 2017.

Lisätietoja: Satu Rantala, 040 838 7865, rantala.satu@gmail.com

VuosiSADAN bileet!

Mitä: Huittisten nuorisovaltuusto järjestää juhlavuoden kunniaksi discon, johon ovat tervetulleita kaikki 7-17-vuotiaat lapset ja nuoret, samanikäiset turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat sekä kaikenikäiset kehitysvammaiset. Tapahtuma yhdistää yhteisenä kokomuksena ja siten vahvistaa vuorovaikutteista kehitystä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, yhteisöllisyyttä sekä avointa ja yhdenvertaista kohtaamista. Näin saadaan juhlittua satavuotiasta Suomea - Yhdessä.

Miten mukaan: Osallistumalla maksuttomaan discoon 5.12.2017 Huittisten urheilutalolla.

Lisätietoja: Reija Kankilampi, 044 560 4333, reija.kankilampi@huittinen.fi ja www.huittinen.fi.

Picnic-konsertti

Mitä: Ulvilan pesäpallostadionille järjestetään picnic-konsertin, jossa esiintyy nuorisoidoli Benjamin. Tapahtuma on tarkoitettu esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion oppilaille ja heidän opettajilleen.

Miten mukaan: Konsertin ajankohta on 25.8.2017 klo 10.00 - 12.00.

Lisätietoja: Päivi Helin, 040 013 4619, paivi.helin@ulvila.fi ja www.ulvila.fi.

Kohtaamisia -tapahtuma

Mitä: Lauantaipäivä on täynnä yhdessä kohtaamisia. Heti aamulla avautuu tori, jossa on tarjolla myyntitavaraa ja työnäytöksiä itsenäisyytemme eri vuosikymmeniltä. Tarjolla on muun muassa maistiaisia pettuleivästä grillimakkaraan ja museoautosta bioenergialla liikkuvaan kulkuneuvoon. Torilla voi tavata myös Viinankeittäjän kylä -kirjan tekijän Pekka Ahon. Käsityöläiskorttelissa taas nuorimmatkin pääsevät kokeilemaan yrittäjän roolia myymällä itse valmistamiaan tuotteita. Torin välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Nuorisoseuran talossa on näytillä Maria Nevalaisen laatima dia-esitys "Siikaisten miehet vapauttamme puolustamassa 1934-1945". Talossa on myös näyttely, joka valaisee siikaislaista elämänmenoa itsenäisyytemme ajalta. Toritapahtuman jälkeen esitetään Sanna Franckin käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä Kohtaamisia.

Miten mukaan: Osallistumalla toritapahtumaan lauantaina 10.6.2017. Kohtaamisia-näytelmä esitetään tapahtuman jälkeen  noin klo 13.30 ja illalla klo 18.00.

Lisätietoja: Arja Lehtinen, 050 546 9253, arja.lehtinen@siikainen.fi ja www.siikainen.fi
Mainoksen saat tästä.

Safkasynttärit Suomelle - lasten villiruokajuhlat 100-vuotiaalle

Mitä: 4H-liitto järjestää yhdessä kerholaisten kanssa ruokatapahtuman, jonka pääkohta on villiruuassa. Suomen ruokakulttuuria edistävä Elo-säätio määrittelee villiruoan tulevan suoraan luonnosta. Villiruoka on siis marjoja, sieniä, riistaa, villikalaa, -vihanneksia ja -yrttejä. Keväällä Satakunnan kerholaisten järjestämissä, yhteensä viidessätoista juhlassa syödään yhdessä villiruokaa.

Miten mukaan: Safkasynttärit ovat kutsuvierasjuhlat, mutta kaikki voivat juhlia satavuotiasta Suomea villiruoan merkeissä.

Lisätietoja: Päivi Kiviranta, 044 783 0320, paivi.kiviranta@4h.fi ja www.4h.fi.

"Päin mäntyä - yhdessä" - Karvian luonto- ja kulttuuritapahtumat 2017

Mitä: Karvian Suomi 100 -tapahtumat esittelevät entistä, nykyistä ja tulevaa isänmaatamme, vahvistavat Karvian yhteistyöverkostoja ja tuottavat juhlavuoden teeman mukaisia ohjelmia.

Miten mukaan: Seuraamalla Karvian kunnan tapahtumakalenteria www.karvia.fi 

Lisätietoja: Maria Laaksoharju, 044 772 7513, hymy@karvia.fi ja www.karvia.fi

Sivistys ja koulutus itsenäisyyden perusta - juhlavuosi Kokemäellä

Mitä: Tapahtumat tuovat esille sivistyksen ja koulutuksen merkitystä Kokemäellä seminaarin ja erilaisten juhlallisuuksien kautta. Kokemäkeläistaustainen itsenäisyyssenaatin jäsen Emil Nestor Setälä ja hänen merkityksensä itsenäisyysjulistuksen luomisessa nostetaan vahvasti esille. Juhlavuonna on tärkeää tarkastella sivistystä jakavien instituutioiden merkitystä kansakunnan kehitykselle. Kokemäellä juhlavuoteen osuu paikallisten toimijoiden merkittävät virstanpylväät: Kokemäen yhteiskoulu 110 v, Tulkkilan koulu 145 v ja Kokemäen kansalaisopisto 70 vuotta. 

Miten mukaan: Koko vuoden kestävä Sivistys ja koulutus itsenäisyyden perusta -tapahtumasarja. Seuraa Kokemäen kaupungin tapahtumakalenteria.

Lisätietoja: Elina Heinilä, 040 488 6172, elina.heinila@kokemaki.fi tai Harri Kivenmaa, 040 488 6144, harri.kivenmaa@kokemaki.fi, www.kokemaki.fi

"Meren aalloilla" - Lauletaan yhdessä

Mitä: Yhteislaulutapahtuma Luvialla Laitakarissa ja Pappilankosken myllyllä Eurajoella. Tapahtuma muistuttaa Tukholmassa järjestettävää Allsång på Skansen -laulutapahtumaa. Tutkimusten mukaan yhdessä laulaminen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja terävöittää ajatteluamme. Kun musiikkia tehdään yhdessä, pääsevät musiikin yhteisölliset hyvinvointivaikutukset esille. Tarkoituksena on järjestää kaksi laulutapahtumaa sekä yksi yhteislaulutapahtuma, joka on tarkoitettu lapsille ja lapsiperheille. Musiikkina ovat tunnetut ja pidetyt suomalaiset laulut 100 vuoden ajalta. Tapahtumasta toivotaan jokakesäistä perinnettä.

Miten mukaan: Seuraa kunnan tapahtumakalenteria.

Lisätietoja: Heidi Helkiö-Mäkelä, 044 431 2502, heidi.helkio-makela@eurajoki.fi ja www.eurajoki.fi 

Suomea taivaan täydeltä

Mitä: Satakunnan laskuvarjohyppääjät hyppäävät valtavan Suomen lipun, sinivalkoisten savujen, Satakunnan viirin ja kuvaajan kanssa Delta Areenalle Pori Jazzien aikaan 10.-16.7.2017. Säävarauksen vuoksi tapahtumalle on varattu koko viikko, ja se toteutetaan mahdollisimman otollisella hetkellä. Kyseessä on vaativa näytöshyppy. Samaan aikaan hypyn kanssa soi Finlandia-hymni. Jazzyleisö voi laulaa mukana ja siten yleisöstä muodostuu yksi Suomen suurimmista kuoroista. Teemme historiaa yhdessä!

Miten mukaan: Osallistumalla tapahtumaan ja laulamalla yhdessä muiden kanssa. 

Lisätietoja: Marko Myllymäki, 040 047 4557, pj@skydivepori.fi ja www.skydivepori.fi

Top