Satakunta lukuina

Luonto, meri, Yyteri ja ihmiset mainittiin useimmin, kun ihmisiltä kysyttiin, mikä Satakunnassa on parasta. Täällä elämä on tavallisen laadukasta. Kohtaat konstailemattoman suorapuheisia ja rehtejä ihmisiä. Siirryt hujauksessa merellisten maininkien ääreltä metsäluontoon tai harjumaisemiin. Koet kulttuuria, kuljet pellon laitaa, pyöräilet pitäjästä toiseen, retkeilet ja rentoudut. Me viihdymme täällä. Toivottavasti sinäkin.

Satakunnan väkiluku oli vuoden 2014 lopussa 223 983 ihmistä. Maakunnan muodostavat Rauman, Porin ja Pohjois-Satakunnan seutukunnat. Suurin väestökeskittymä on 85 418 asukkaan Pori. Taajama Porin keskustan ympärillä on lähes yhtenäinen Meri-Porista Harjavaltaan saakka. Rauman keskustan ympäristö on selkeästi toiseksi suurin väestökeskittymä 39 970 asukkaallaan. Kolmas keskittymä on Pohjois-Satakunnassa Kankaanpäässä. Siellä asukkaita on 11 883. Suuressa osassa maakuntaa asutus on harvaa. Lisää tietoa Satakunnasta lukuina.

Satakunnan asukasluku

Satakunnassa väestön ikärakenteessa vanhimpien ikäluokkien osuus väestöstä on kasvanut samalla kun lasten ja nuorten osuus on vähentynyt. Kehityksen ennustetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa kuten koko Suomessa. Satakunnan kuntien välillä on ikärakenteessa kuitenkin huomattavia eroja. Esimerkiksi Eurajoella yli 64-vuotiaiden osuus väestöstä on 10 prosenttiyksikköä pienempi kuin Siikaisissa. Suhteellisesti eniten alle 15-vuotiaita nuoria on Satakunnan kunnista Luvialla.

Satakunnan väestö

Satakunnan luonto ihastuttaa monipuolisuudellaan ja kauneudellaan. Eri puolilla maakuntaa on kolme kansallispuistoa – aavan meren ja saaristoluonnon Selkämeri, lintubongarin unelma Puurijärvi-Isosuo ja eteläisen suoluonnon helmi Kauhaneva-Pohjankangas. Satakunnan lävitse virtaa 121 kilometrin matkalla Kokemäenjoki – monipuolinen kalavesialue ja hyvät olosuhteet veneilyyn, lintubongaukseen ja retkeilyyn. Säkylän Pyhäjärvi on Lounais-Suomen suurin järvi. Ja on meillä vesiputouskin, nimittäin Velhonvuoren vesiputous Satakunnan Laviassa!

Satakunnan luonto

Top