Museot - Tee aikamatka!

Museot kertovat tarinaa menneisyydestä ja nykyisyydestä. Ne luovat ikimuistoisia kokemuksia, sivistävät kävijöitä tiedollaan ja saavat aikaan ahaa-elämyksiä. Museoiden kokoelmat kätkevät sisälleen kaikkea paikallishistoriallisesti merkittävistä esineistä ja taidemaailman helmiin. Lähde löytöretkelle Satakunnan museoihin!

Aikamatka Satakunnassa

Kiinnostaisiko sinua kulkea Pyhän Henrikin jäljillä tai tutustua keskiaikaan? Aikamatka Satakunnassa -portaalista löydät tietoa Satakunnan kulttuurihistoriallisista museoista ja muista kohteista. Kohteita voi hakea kätevästi teemoittain, paikkakunnittain tai alueittain. Lähde aikamatkalle Satakuntaan!
>> 
Aikamatka Satakunnassa

Satakunnan Museo

Satakunnan Museon Hallituskadun toimipisteen näyttelyt ovat suljettuina 7.11.2016 -21.9.2017. Perjantaina 22.9.2017 Salissa avautuu Suomi 100 -aiheinen -näyttely SATAKUNTA VUOTTA SITTEN, joka esittelee Satakuntaa vuosina 1917-1918. Myös museokauppa on suljettuna. Toimipisteen Kahvila sen sijaan palvelee. Satakunnan Museon kolme muuta toimipistettä, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo ja Rakennuskulttuuritalo Toivo, ovat avoinna normaalisti.
>> Satakunnan Museo

Satakunnan Museo © Satakunnan Museo

Rosenlew-museo

Rosenlew-museossa on esillä teollisuushistoriaa. Rosenlewin sukuyhtiö (1853–1987) oli aikansa suurin työllistäjä Satakunnan alueella. Museon perusnäyttelyssä kävijä pääsee oppimaan yhtiön historiasta, toimialoista ja tuotannosta. Tehdasalueen kupeessa sijaitseva museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua yhteen Suomen suurimmista teollisuusyrityksistä. Rosenlew-museo on osa Satakunnan Museota. 
>> 
Rosenlew-museo

Rosenlew-museo © Satakunnan Museo

Porin taidemuseo

Porin taidemuseo on professori Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman ympärille vuonna 1981 perustettu nykytaiteen museo. Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia sekä taidemuseon kokoelmia. Satakunnan aluetaidemuseona toimivan museon kokoelmat ja arkistot painottuvat modernismiin ja uudempaan taiteeseen. Erilaiset yleisötapahtumat palvelevat kaikenikäisiä asiakkaita ja auttavat löytämään lähestymistapoja taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin.
>> 
Porin taidemuseo

Emil Cedercreutzin museo

Tämä taide- ja kulttuurihistoriallinen museo perustuu Emil Cedercreutzin elämäntyöhön. Cedercreutz oli monipuolinen kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija, joka uudisti Suomen kuvanveistotaidetta. Perusnäyttelyiden lisäksi museo tarjoaa erilaisia tapahtumia ja vaihtuvia näyttelyitä.
>> 
Emil Cedercreutzin museo

© Satu Tenhonen

Rauman taidemuseo

Yksi Vanhan Rauman parhaiten säilyneistä talokokonaisuuksista kätkee sisälleen kokoelman näyttelyitä, työpajoja ja muuta oheisohjelmaa eri kohderyhmille. Rauman taidemuseon vastuualueena on säilyttää, tukea ja esitellä oman alueensa taidetta. Lisäksi museossa nähdään kansainvälisiä ja valtakunnallisia näyttelyitä sekä erityisesti lapsille suunnattuja nykytaidenäyttelyitä. Rauman julkisiin taideteoksiin voi tutustua myös verkossa - jo ennen kuin lähdet paikanpäälle!  
>> Rauman taidemuseo
>> Rauman julkiset taideteokset

Rauman taidemuseo © Marko Mikkola

Rauman merimuseo

Lähde hylkyseikkailulle lastesi kanssa tai kokeile meritaitojasi navigointisimulaattorilla, arrrr! Rauman merimuseon näyttelyissä opit merimiehen elämästä, merenkulusta sekä laivanrakennuksesta. Museo sijaitsee vuonna 1900 valmistuneessa Rauman vanhassa merikoulussa, joka on näkemisen arvoinen jo itsessään!
>>
 Rauman merimuseo

© Rauman merimuseo

Kankaanpään taidekehä

Taidekehässä pääset ihailemaan taideteoksista keskellä kaupunkimiljöötä. Raitis ilma ja luontomaisemat yhdistettynä taiteeseen tekevät Taidekehästä ainutlaatuisen kokonaisuuden. Vähitellen täydentyvä kokoelma on syntynyt Kankaanpään taidekoulun, kaupungin ja taideyhdistyksen yhteistyöllä.
>> Kankaanpään taidekehä

Kankaanpään taidekehä © Maija Anttila

Kankaanpään kaupunginmuseo

Kankaanpään museo tarjoaa kävijöilleen kulttuurihistoria-, kuvataide- ja varuskuntaosaston. Perusnäyttelyiden lisäksi museosta löytyy vaihtuvia näyttelyitä sekä museokauppa. Tule katsomaan kuinka Niinisalosta muodostui Suomen ainoa tykistövaruskunta tai koe omin silmin Kankaanpään elinkeinojen kehitys 1800-luvun lopulta nykyaikaan.
>> Kankaanpään kaupunginmuseo

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Porin V kaupunginosassa sijaitsee Satakunnan Museon hallinnassa oleva tontti, jossa on neljä yli satavuotiasta asuinrakennusta ja ulkorakennus. Pihapiiri on rauhaisa puutaloidylli, jonka rakennukset on valjastettu kertomaan perinteisestä rakentamisesta ja puurakennuksista. Museon korjausrakentamiskeskuksen eli Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausnäyttelyssä pääsee tutustumaan perinteiseen puurakentamiseen, näkemään millä materiaaleilla taloja on rakennettu ja minkälaisin menetelmin. Hirrestä rakennetussa näyttelyrakennuksessa on jätetty näkyville sen korjausvaiheita ja talon historiaa. Korsmanin talo on  kahden kamarin ja keittiön asunto, joka on sisustettu kuvitteellisen Korsmanin perheen kodiksi vuodelta 1951 hetekoineen ja putkiradioineen. Toivon pihapiiri on monien tapahtumien näyttämö.
>> 
Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo © Satakunnan Museo

Luontotalo Arkki

Luontotalo Arkki on toiminut Satakunnan Museon luonnontieteellisenä yksikkönä vuodesta 2000 lähtien. Asiakaspalvelukerroksessa on luentosali, vaihtuvien näyttelyiden tila sekä perusnäyttely "Satakunta". Perusnäyttelyssä on esillä maakunnan luontoa, erityisesti keskittyen Selkämeren ja Kokemäenjoen luonnonympäristöihin. 
>> 
Luontotalo Arkki

Luontotalo Arkki © Satakunnan Museo

Top