Kilometreittäin kivaa Yyterissä

Hiekkaa, dyynejä, raikasta merituulta. Aurinkoa, hiekkalinnoja, suloisen lämmintä rantavettä. Länsirannikon, Suomen ja koko pohjoisen pallonpuoliskon ylpeys Yyteri on kaikkea tätä, mutta myös paljon, paljon muuta. Se on lintutorneja, luontopolkuja, huikeita seikkailuja kiipeilypuistossa, fatbike-pyöräilyä. Kylpylää, golfia ja sup-lautailua. Eikä koirakavereitakaan ole unohdettu, onhan heille oma uimarantansa.

Sujahda simmareihin, seikkailusaappaisiin tai sandaaleihin. Kaikille niille löytyy käyttöä Yyterissä!

 Yyteri © Tomi Glad

Yyterin ympäristössä on 15 lintutornia tai luontolavaa, joille kapuamalla voi parannella luontosuhdettaan, lintutietämystään tai vaikka molempia samalla kertaa. Langouran luontolavalle on esteetön pääsy myös pyörätuolilla. Tsekkaa alueen reitit ja tornit ja suunnittele oma retkesi.

Yyteri © Tomi Glad

Ruovikot, rantametsät, niityt ja lietealueet tarjoavat levähdyspaikkoja tuhansille muuttolinnuille, mutta ruuhka ei ole koskaan niin suuri, etteikö samoissa maisemissa voi mainiosti lepuuttaa mieltään myös ihmislajin edustaja.

Yyteri © Tomi Glad

Yyterin lietealueet ja Preiviikinlahti upeine merimaisemineen avautuvat Lietteiden reitiltä. Leveille kulkureiteille mahtuvat sujuvasti niin patikoiden kuin maastopyörällä liikkuvatkin. Sopu sijaa antaa!

Yyteri © Tomi Glad

Onko koiruudet mielessä? Sekin on Yyterissä sallittua . 450 metriä pitkä koiraranta sijaitsee Mäntyluodon puolella, vain kivenheiton päässä Yyteristä. Kurkkaa sijainti ja käyttäytymisohjeet :)

Yyteri © Tomi Glad

Koirarannalta Yyterin suuntaan tähytessä saattaa silmiin osua Yyterin golfkentän klubitalo, jonka suojissa toimii myös pistäytymisen arvoinen golfravintola Gomee

Yyteri © Tomi Glad

Nälkä tuskin pääsee yllättämään näillä leveysasteilla muutenkaan. Jos omasta repusta ovat eväät unohtuneet, niin yksi mainioista murkinapaikoista on aivan Yyterin rantaviivan tuntumassa toimiva rantaravintola Helmi. Se palvelee janoisia ja nälkäisiä rantareippailijoita kesäaikaan. Rannan välittömässä läheisyydessä kohoaa kylpylöineen ja ravintolapalveluineen virkistyshotelli Yyteri, joka toivottaa vierailijat tervetulleiksi ympäri vuoden.

Yyteri © Tomi Glad

Tankkaustauon jälkeen jaksaa taas touhuta. Suuntaa siis seikkailupuisto Huikeeseen ja ylitä itsesi - ja muut - puiston huimapäisillä radoilla. Seikkailupuisto sijaitsee Yyteri Beach Lomakeskuksen alueella. Siellä tarjolla on mm. monenlaista mökkimajoitusta ja maistuvaa murkinaa.

Huikee © Tomi Glad

Huikee © Tomi Glad

Kun kiipeilytaidot on testattu, voit vuokrata fatbike-pyörän ja polkaista luonnon helmaan. Yyterin upeat maisemat ja vaihteleva luonto avautuvat pyörän selästä taas aivan uudella tavalla. 

Yyteri © Tomi Glad

Yyterissä riittää kesätekemistä enemmän kuin ehtii sanoiksi pukea tai kuviksi tallentaa. Se siinä ehkä onkin kaikkein parasta. Mene ja tee omista kesäunelmistasi totta ihanassa Yyterissä.

Yyteri © Tomi Glad

Yyteri © Tomi Glad

Yyteri © Tomi Glad

Tekstit Kreetta Haaslahti Kuvat Tomi Glad

Artikkeli on osa Luo oma elämyksesi Satakunnassa -sarjaa. bitabim

Top