Kesäkeidas Pomarkussa

Teksti Essi Keskitalo

Oma mökki on paikka rauhoittua. Siellä voi päästää irti arjen kiireistä ja rentoutua luonnon äärellä. Pomarkku Satakunnassa on tarjonnut Helsingissä asuville Eija Pöystille ja Eero Ingströmille kesäisen pakopaikan.

Satakunnasta kotoisin olevat Eija ja Eero ovat perineet mökin Eijan vanhemmilta. Pitkästä välimatkasta huolimatta vapaa-ajan asunnolla vieraillaan touko-lokakuussa viikoittain.
- Tuttuun ympäristöön palaa mielellään.
Vierailuihin vaikuttaa myös Porissa sijaitseva, vuodesta 1956 asti toiminut oma yritys Sataneule, sekä sen ohessa oleva vintage-myymälä.

- Mökki edustaa meille aikaa ja mahdollisuutta tavata ystäviä, Eija toteaa ja kertoo kutsuvansa usein vieraita Pomarkkuun. Suuri osa kävijöistä tulee ulkomailta, jopa Panamasta asti.
- Kesäisin käyvät eri kansalaisuudet ovat rikkaus. He tuovat väriä elämään.

© Juha Sinisalo

Kommelluksia ja kokemuksia kansainvälisten ystävien kera

Uudet kokemukset ja erilaiset näkökulmat ovat taattuja kansainvälisten vieraiden ansiosta.
- Viime vuonna järjestimme kreikkalaisen ystävämme kanssa olympialaisten avajaiset, mukana oli viisi eri kansallisuutta, Eija kuvailee ja jakaa lisää muistojaan:
- Kerran pyysimme italialaista vierastamme lisäämään saunaan puita. Hetken päästä hän tuli takaisin ihmetellen, ettei ollut löytänyt hiiliä mistään.

Isäntinä Eija ja Eero ovat tottuneet viemään vieraitansa erilaisiin kesätapahtumiin, kuten Satakunnan kyläjuhliin. Usein perinteinen mökkielämä houkuttelee kävijöitä kuitenkin enemmän, se on heille elämys jo itsessään.
- Varsinkin luonto, rauhallisuus ja valo herättävät huomiota ja ihailua!

Luonto kauniine järvimaisemineen onkin Eijan ja Eeron mielestä parhaita puolia vapaa-ajan asumisessa Satakunnassa. Myös lähiruoan saatavuus ansaitsee kiitosta.
- Ostamme mieluusti pieniltä yrittäjiltä. Yksilöllisyys on tärkeää, Eija toteaa ja toivoo persoonallisten palveluiden lisääntyvän jatkossa vielä enemmän.
- Mökillä ollessa ei tee mieli Fazerin leipää.

Top