Hyvä elämä Satakunnassa

Hyvän elämän Satakunta tarjoaa mahdollisuuden työllistyä mielenkiintoisiin tehtäviin ja luoda haluamasi kaltainen elämä. Asumisen ja elämisen laatu syntyy yhteisöllisyydestä, mahdollisuudesta harrastaa mitä mieleen tulee, lyhyistä välimatkoista, kilpailukykyisistä palkoista ja edullisista elinkustannuksista.

Onnellisia ihmisiä

Jos suomalaiset ovat maailman onnellisin kansakunta (1. sija 2018), niin satakuntalaiset ovat siten maailman onnellisimpia ihmisiä? Hyvän elämän elementit selkeästi löytyvät Satakunnasta, sillä satakuntalaiset ovat tutkitusti Suomen onnellisimpia. Satakuntalaisista 90 % ilmoitti olevansa onnellinen vähintään melko usein Alma Median vuonna 2017 teettämässä onnellisuustutkimuksessa, johon haastateltiin 3600 täysi-ikäistä suomalaista kaikista maakunnista. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä.

Edullista asumista

Satakunnassa asuminen on edullista ja etäisyydet kohtuullisia. Suomen Kiinteistöliiton Asumismenot 2016 -tutkimuksen mukaan kaupunkiasuminen on edullisinta mm. Porissa ja Raumalla. Asuminen muualla maakunnassa on edullista myös. Maakunnan eri puolilta on maksimissaan noin tunnin automatka maakuntakeskus Poriin. Palkat ovat kilpailukykyisiä muuhun maahan verrattuna. Satakunnassa jää enemmän aikaa ja varaa elämän muihin mukavuuksiin.

Satakuntalainen - mutkaton, aikaansaava ja luotettava

Satakuntalainen ihminen on aikaansaava, lojaali, mutkaton ja särmikäs sekä puhuu mieleenpainuvaa murretta, oli se sitten vaikkapa Porin murre tai Rauman giäl. Yhteisöllisyys on Satakunnassa arvossaan: maakunnassa on yli 4400 yhdistystä. Porin Ässien ja Rauman Lukon taistelu Satakunnan herruudesta luo maakuntaan hauskaa jännitettä, ja koko Suomi tuntee nämä ikoniset seurat.

Vankat juuret

Maakunnan juuret ovat esihistoriassa, alkaen noin 6500–6000 eKr. Suomen tunnetuin muinaislöytö ja vanhin Suomesta löydetty kiviveistos on Huittisten hirvenpää, ja se on jopa 7000 vuotta vanha. Satakunnan vaakuna ja sinikeltaiset värit juontuvat jo vuodelta 1557 Juhana Herttuan vaakunasta – Ruotsin väreiksi ne tulivat vuonna 1569, kun Juhanasta tuli Ruotsin kuningas Juhana III.

Satakunnassa on kaksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta eli keskiaikainen puutaloalue Vanha Rauma ja pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki.

Luovuuden ja uniikkien elämysten maakunta

Uniikki Yyteri on kilometrien pituinen, ainutlaatuinen hiekkaranta Suomessa, joka antaa elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Puhdas Selkämeren kansallispuisto Satakunnan edustalla suojelee luontoamme ja virkistää kulkijoita. Alvar Aallon mestariteos Villa Mairea sijaitsee Noormarkussa, Porissa. Kirjurinluodossa sijaitseva Pelle Hermannin leikkipuisto on Suomen suurin ilmainen leikkipuisto lapsille. Legendaarinen Pori Jazz ja SuomiAreena keräävät laajan huomion heinäkuussa.

Maakunnasta tunnetaan myös porilaiset (ruoka), nahkiaiset, kakko, tyrni ja Rauman pitsiperinne. Satakunta ja erityisesti Pori ovat luovuuden tyyssijoja. Esimerkiksi Peter Westerbacka, Jenni Ahtiainen, Jorma Uotinen, Herra Ylppö, Dingo, Yö ja Circle ovat Satakunnasta – jotain erityistä ilmapiirissä on.

Elinvoimainen ja tuottava maakunta, jota Suomi tarvitsee

Satakunta on teollisuus-, vienti-, energia- ja elintarvikemaakunta, joka tuottaa hyvinvointia myös muulle Suomelle. Suomi tarvitsee Satakunnan, sillä aikaansaavat satakuntalaiset tuottavat mm. vientiylijäämää- ja ruokaa 1,5-kertaisesti väkimääräänsä nähden. Satakunta on Suomen suurin sähköntuottajamaakunta ja tuottaa 25,5 % Suomen sähköstä. Yritysten tulossa olevan investoinnit maakuntaan ovat yli 1,3 miljardia euroa. Maakunnassa on kaksi isoa satamaa, Rauman satama ja Porin satama, joiden kautta kulkee iso osa Suomen viennistä.

Satakunta on positiivisen rakennemuutoksen aluetta ja maakunta tarvitsee lisää osaavaa työvoimaa alueen kehittyville yrityksille. Osaajia tarvitaan erityisesti automaatio- ja robotiikka-alalle, rakennusalalle, metallialalle, sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle sekä korkeasti koulutettuja asiantuntijoita eri aloille.

Yrityksiämme ovat muun muassa Cimcorp, Headai, Elinar, Rauma Marine Constructions, Biolan, Oras, Clothing+, Apetit, Kivikylä, HKScan, Eumer, Pintos, Kaino, Eskimo, TVO, Ahlström, Tactic, Sampo-Rosenlew, UPM, Metsä Group ja monta muuta. Lue lisää verkkoartikkeleistamme.

Top