Hyötyä opiskelijalle ja yritykselle

Teksti Kreetta Haaslahti Kuvat Julia Hannula

Ajatus yrityksen perustamisesta ja itsensä työllistämisestä oli pyörinyt nuoren miehen mielessä pidemmän aikaan. Kun tilaisuus sitten tarjoutui, ryhtyi hän aikailematta tuumasta toimeen. 

Vuoden 2011 loppupuolella 18-vuotias Joni Jokela suoritti tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa Sataedu Ulvilassa, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus toteuttaa projekti eräälle yritykselle.
– Ajattelin, että mitäpä sitä yrityksen perustamista enempää lykkäämään. Toiminta käynnistyi Serbus-nimellä joulukuussa 2011.

Jotain ensimmäisen projektin onnistumisesta kertonee se, että kyseinen yritys on edelleen Jokelan asiakas.

Opinnot jatkuvat, yritystoiminta kiihtyy

Perustutkinnon suoritettuaan nuori mies jatkoi opintoja Satakunnan ammattikorkeakoulussa syksyllä 2013. Jo tietojenkäsittelyn tradenomiopintojensa alkuvaiheessa hän sai kuulla yrityskiihdyttämötoiminnasta, kiinnostui ja päätti ottaa asiasta tarkemmin selvää.

– Heti ensimmäisestä kiihdyttämötapaamisesta alkaen sain uutta ajateltavaa omaan yritykseeni liittyen.

Haastatteluhetkellä Jokela suorittaa Oman yrityksen kehittäminen opintojaksoa.

– Pia Marjanen toimii henkilökohtaisena mentorinani. Tapaamme 1–2 viikon välein ja keskustelemme yritykseni kehittämisestä. Olen saanut paljon hyviä ajatuksia ja kehittämisideoita omaan yritystoimintaani.

Tähtäimessä myös muiden työllistäminen

Jokela on hyvin tyytyväinen tapaan, jolla kiihdyttämössä voi yhdistää yrittäjyyden ja opinnot.
– Tämä on minulle win-win -tilanne. Kehittämällä itseäni ja yritystäni saan suoritettua tutkintooni kuuluvia vapaasti valittavia opintoja.

Yrityskiihdyttämö tarjoaa myös mahdollisuuden verkostoitua nykyisten ja entisten kiihdyttämötoiminnassa mukana olleiden kanssa.
– Olemme käyneet porukalla esimerkiksi Ässien pelissä. Matsin seuraamisen ohessa oli helppo tutustua ja jakaa kokemuksia.

Jokelan tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa yritystoimintaa.
– Tavoitteenani on työllistää täyspäiväisesti itseni lisäksi myös muita yrityksen eri toiminnoissa.

Kiihdyttämömallia Joni Jokela suosittelee lämpimästi.
– Omien kokemusteni perusteella suosittelen yrityskiihdyttämöä kaikille opiskelijoille, joita vähänkin mietityttää oman yrityksen perustaminen.

Top