Elämä Satakunnassa 2035

Teksti Essi Keskitalo Kuva: Taru Anttila

Oletko koskaan ajatellut miltä elämä tulevaisuudessa näyttää? Lentävätkö autot ja käytämmekö eriskummallisia vaatteita? Kenties koko ihmiskunta on muuttanut avaruuteen tai ruoka nautitaan pillereinä. Ennakkoluuloja tulevaisuudesta on monia. Millaista millaista elämä Satakunnassa vuonna 2035 oikeasti lienee?

”Lentävät autot täyttävät ilmakehämme” Kehityksestä huolimatta automme pysyvät maankamaralla. Ekoautot ovat yleistyneet ja työmatkat sujuvat helposti joukkoliikenteessä. Maailmalle pääsee raiteilla tai lentokoneella. Matkustamisesta on tehty vaivatonta kaikille!

”Isoveli valvoo ja päättää kaikesta” Me Satakunnassa teemme asioita yhdessä, oli kyse sitten tapahtumien järjestämisestä tai kyläyhteisön talkootöistä. Yhteisöllisyys on vahvaa, sukupolvea ja kulttuuria katsomatta. Ei ole väliä, missä ja koska olet syntynyt. Asukkaiden tarpeet ja osallisuus ovat ensisijalla päätöksenteossa.

"Suuryritykset jyräävät kaiken alleen” Meillä Satakunnassa yritykset ovat menestyksekkäitä ja yrittäjähenki vahvaa. Periaatteenamme on ajatella globaalisti ja toimia paikallisesti. Verkostoitumisen ansiosta menestymme kansainvälisillä markkinoilla.

© Taru Anttila

"Avaruudesta on tullut uusi kotimme” Edullinen ja luonnonläheinen asuminen houkuttelee jatkuvasti uusia työntekijöitä asettumaan Satakuntaan. Myös opiskelijat ovat todenneet maakuntamme hyväksi paikaksi ja heistä onkin tullut tuttu näky arjessamme.

”Ruoka nautitaan pillereinä” Kulinaristit huomio, ruoasta emme luovu! Lähi- ja luomuruoasta on tullut vieläkin suositumpaa ja sen tuottamiseen panostetaan. Puhdas luonto ja vesi edesauttavat terveen ruokakulttuurin leviämistä.

"Kulutuskulttuuri on jättänyt jälkensä luontoon” Elinympäristön puhtaus otetaan meillä tosissaan! Ekologisuus korostuu: kierrätyksestä ja energiatehokkuudesta on tullut osa arkea. Käytämme luonnonmukaisia materiaaleja ja teemme kaikkemme, että Satakunta on hyvä paikka elää vuonna 2035!

>> Satakunnan Tulevaisuuskäsikirja 2035

Top