Kehonmittauksen edelläkävijä

Teksti Essi Keskitalo Kuvat Clothing+

Kehonmittaus on jatkuvassa muutoksessa. Elektroniikan ja tekstiilien yhdistäminen on synnyttänyt markkinoille uusia, innovatiivisia tuotteita. Epämukavat muoviset laitteet ovat jäämässä historiaan ja sykettä mittaavista urheilurintaliiveistä on tulossa arkipäivää. Harva kuluttaja kuitenkin tietää, että kankaanpääläinen Clothing+ on jo vuosien ajan toiminut kehonmittauksen suunnannäyttäjänä maailmalla, suomalaista osaamista esille tuoden.

Clothing+ tuottaa tekstiili-integroituja anturiratkaisuja urheilu- ja lääketieteen markkinoille. Muun muassa maailman ensimmäinen tekstiilinen sykepanta on syntynyt yrityksen avustuksella. Yhdessä kansainvälisestikin tunnettujen asiakkaidensa, kuten Adidaksen, Suunton ja Garminin kanssa, Clothing+ on onnistunut nousemaan alansa edelläkävijäksi.
- Tuotteemme ovat mukavia, tarkkoja, turvallisia ja räätälöityjä, yrityksen myynti- ja markkinointipäällikkö Mikko Malmivaara tiivistää.

© Clothing+

Jatkuva halu olla parempia

Kaikki alkoi vuonna 1998. Reima Oy, Lapin yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto liittyivät yhteen älyvaateprojektia varten. Hyvän vastaanoton myötä Reima päätti sijoittaa puettavaan teknologiaan ja vuonna 2000 tutkimusyksikkö Clothing+ näki päivänvalon. Kahdeksan vuotta myöhemmin Clothing+ irtautui Reimasta omaksi firmakseen. Vuonna 2015 Clothing+:n osti amerikkalainen elektroniikan sopimusvalmistaja Jabil Circuit Inc.. Tämä 18 miljardin dollarin liikevaihdon jätti halusi liittää Clothing+:n osaksi valmistusosaamistaan, ja Clothing+:n tekstiilielektroniikan valmistus sai aivan uudet voimat ja näkymät.

- Oppimisen nälkä ja jatkuva halu olla parempia ovat olleet menestystekijöitämme. Myös yritys-erehdys -prosessilla on ollut tärkeä rooli, Mikko kertoo. Vaikka pääpaino onkin tällä hetkellä urheiluhuollon mittauksissa, tavoitteena on jatkuvan muutoksen myötä edetä pidemmälle myös lääketieteen segmentissä.
- Tarjoamme suunnittelu- ja tuotantopalveluita mille tahansa keholta mitattavalle asialle.

Kehonmittauksen merkitys kasvaa huimasti

Tuotekehittely- ja tuotantomahdollisuudet ovat toimineet Clothing+:n valttina, harvalla yrityksellä on tarjota asiakkailleen molempia. Clothing+:n tuotanto tapahtuu pääosin omalla tehtaalla Kiinassa. Myös Tampereelta ja Shanghaista löytyy yrityksen toimitiloja. Menestyksestä huolimatta pääkonttori, suunnittelu ja piensarjojen tuotanto ovat säilyneet Kankaanpäässä. Satakunnasta on löytynyt varsinkin teknistä ja käsityöalan osaamista.
- Ei ole tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, Mikko toteaa.

Yrityksen usko tulevaisuuteen on vahva. Vallankumous on alkanut ja kehonmittauksesta on muodostumassa tärkeä osa laadukkaita urheiluvaatteita. Clothing+ on valmiina haasteeseen.
- Olemme saaneet ympärillemme loistavan verkoston yhteistyökumppaneita ja asiantuntijoita. Yhdessä meillä on hyvä kuva siitä, mihin maailma on menossa. Kovalla työllä ja omiin taitoihin uskomalla voi saavuttaa mitä tahansa!

Artikkeli on osa Satakunnan menestystarinat -sarjaa. zataxom

Top